Turning Vegan?!

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 om 10:24

Hoi Lezers!

Daar ben ik weer – inmiddels al een aantal dagen terug van mijn korte vakantie in Zweden. Hier zal ik nog een aparte blog aan ‘devoten’ – want wauw, wat een ongelofelijk mooi land is dat! Zo verliefd geworden op de ‘fika’ cultuur en de geur van cinnamon buns… 

Maar eerst wil ik het graag over iets anders hebben… 

Ik heb namelijk besloten om mijn bodybuild-journey (en lifestyle in general!) voort te zetten op een Vegan dieet!

Hoe het allemaal begon... :-) 

 

De mensen die mij al iets langer kennen, weten dat dit niet out-of-the-blue komt. Ik heb in het verleden namelijk ook vegan gegeten, voor ongeveer een jaar, en dit beviel me onwijs goed. 

De redenen voor mijn vegan-dieet in het verleden waren puur ethisch. Ik ben altijd al gek geweest op dieren en de natuur (jaja, voormalig WNF Ranger speaking!) en heb hier een aantal jaar geleden, tijdens het World Merit Summit in New York meer over mogen leren. Het World Merit Summit vind elk jaar plaats, en brengt 500 (destijds 350) jongeren bij elkaar van over de hele wereld die meer willen leren, connecten, en samen willen werken aan de ontwikkeling van de United Nations Sustainable Development Goals. Tijdens mijn deelname lag mijn focus dan ook op UN Sustainable Development Goal 3; Good Health and Wellbeing. Ik heb hier onwijs veel geleerd over duurzaamheid, en kreeg een nog grotere compassie voor dieren. Dit event, samen met nog een aantal andere inspirerende gesprekken en documentaires inspireerde mij om een compassionate, cruelty-free, vegan dieet te gaan volgen.

Tijdens mijn Exchange semester in Montreal, Canada ben ik weer kip, vis, eieren en zuivel producten gaan eten. Dit omdat ik mij duf, moe en futloos voelde. Achteraf gezien lag dit wellicht aan de temperatuur (..... -40 graden celcius ?) en een tekort aan vitamine B12, Omega 3, en Vitamine D. Ook deed ik destijds aan Crossfit, waar het Paleo-dieet erg populair is, en is een vegan-dieet ook niet het meest voor de hand liggende dieet in de bodybuild wereld. 

Waarom weer een Vegan Dieet? 

 

Tijdens mijn korte trip in Zweden, en na het gesproken te hebben met goede vrienden die dezelfde levensstijl hanteren, werd ik eraan herinnerd hoe belangrijk ‘duurzaamheid’ en ‘compassie’ voor mij zijn – en ook hoe onwijs leuk ik het vond om te koken met plantaardige producten!

Overigens wil ik niet pleiten voor een vegan dieet, en vind ik – nog steeds - dat iedereen lekker moet eten hoe hij/zij wilt. Voor mij is het gewoon een manier van bewust zijn over mijn bijdrage aan de planeet. Sommige mensen focussen zich op het verminderen van plastic, andere op het scheiden van afval, en weer andere pakken bewust de fiets in plaats van de auto (of de auto in plaats van het vliegtuig). Voor mij – is dat het voortzetten van mijn bodybuild-journey op een vegan dieet! En ik heb hier onwijs veel zin in!

No Restrictions!

Betekend dit dat ik krampachtig elk labeltje ga checken als ik ergens op visite ben en mij iets aangeboden word? Betekend dit dat ik een grote label aan mezelf ga hangen als Vegan, en het ga vertikken om elk chocolatje met een spoor van melk te eten?  Nee - dat is zeker niet mijn bedoeling. Ik vind het LEUK om plantaardig te eten, het geeft mij een goed gevoel. Dit zal dan ook voornamelijk mijn basis zijn. Niet meer, en niet minder 😊. 

Dus hoe nu verder? 

 

Ik heb mij de afgelopen week verdiept in welke supplementen ik nodig heb om dit op een gezonde manier te kunnen doen. Ook heb ik de nodige uurtjes besteed aan het zoeken van een plantaardige protein powder, en heb ik diverse smaken en merken al uitgeprobeerd!

In het begin was dit helaas niet erg succesvol... want ja - het is zeker waar dat (sommige) vegan proteine powders naar 'aarde' smaken, en nogal 'gritty' zijn. Gelukkig kreeg ik de tip van Bobbie van de Blog; Soupel om de Plantforce Synergy Protein van Third Wave Nutrition te proberen, welke ik besteld heb bij Plent.


Afgelopen week is mijn pakketje van Plent binnen gekomen met de protein powders in de smaken Vanille, Berry en Chocola! Ik heb 2 van de 3 smaken al uitgeprobeerd en GODDDD DAMMNNN .... these are good! Onwijs veel zin om de laatste smaak ook uit te proberen, en zal hier dan ook zeker  een review over schrijven! 


Verder heb ik een plantaardig eetschema gemaakt die voldoet aan mijn calorieën en macro budget… (perks of following the flexible dieting approach…), maar alle tips voor vegan recepten, producten, protein powders/bars, etc. – of jouw ervaringen met het vegan dieet - zijn natuurlijk altijd welkom! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.