Strike a Pose !

Gepubliceerd op 25 juli 2019 om 10:04

Als mensen aan mij vragen wat ik nou eigenlijk doe, merk ik dat ik het soms lastig vind om mijzelf een “Bodybuilder” te noemen (of nou ja... volwaardig bodybuilder... ik heb nog niet eens mijn eerste competitie gehad, maar dat even terzijde). Ik ben hier natuurlijk onwijs trots op – don’t get me wrong – maar ik merk dat het bij vele toch nog een negatief imago heeft.

Om maar even Sandra van de Kamp, Nederlands bondspresident van de INBA, te citeren: “Het wekt helaas vaak de indruk van 'anabole klerekasten' en 'er als man uitziende vrouwen' en men denkt dat het alleen maar om een uiterlijke vleeskeuring gaat. Niets is minder waar, er komt zoveel meer bij kijken dan dat.”

Zoals ik al eerder zei is het een passie, een hobbie en een echte sport. Ook heb ik jullie al verteld dat het zowel fysiek als mentaal veel van je vraagt, en dat juist deze discipline het in mijn ogen zo leuk maakt. Overigens is het niet alleen maar 24/7 in de sportschool staan en met bakjes rondlopen - nee, er komt veel meer bij kijken! Deze blog wil ik daarom graag wijden aan een heel ander onderdeel van het bodybuilden – en dat is natuurlijk; het poseren!

Waarom poseren? 

Voor de mensen die nog nooit op een show zijn geweest, zal ik even kort proberen te sfeer uit te leggen. Tot nu toe ben ik op twee shows geweest; allebei van de IFBB, om te juichen voor een van mijn beste vriendinnen; Johanna Andre! Bij aankomst op de locaties zagen we vanuit de verte al dat het ging om bodybuild wedstrijden; mannen en vrouwen in tanning (full-on oempa loempa style) – sparkelende bikinis (of voor de mannen broekjes in diverse kleuren en modellen), en hier en daar de bekende plastic bakjes met prepped meals. De shows worden vaak gehouden in theaters of grote hallen, en om hierbij aanwezig te zijn wordt men gevraagd een kaartje te kopen. En waarbij men een kaartje koopt – wilt men graag een show zien!  Dit is dan ook precies wat het is; een grote voorstelling!

Dit brengt ons weer bij het poseren. Het poseren gaat er in eerste instantie natuurlijk om dat jij je spieren het beste uit laat komen voor de jury en het publiek. Show off what you have been working for! Zo zijn er verschillende trucjes, standjes, en manieren om die glute er net even wat meer uit te laten springen, of je taille net even iets smaller te laten lijken. Overigens – is het poseren ook een manier van het laten zien van jouw karakter. Stoer, fancy, sassy, sexy of simply elegant – iedereen heeft hierin zijn/haar eigen stijl. Vooral tussen een line up van fantastische ‘physiques’ – kan het poseren ervoor zorgen dat je er net even iets meer uitspringt. Overigens is het wel belangrijk te weten (voor als je ooit mee wilt doen aan een competitie) dat iedere bond weer andere poseer standaarden/reglementen heeft. Zo is de WBFF iets ‘losser’ en erg fashion en beauty gericht – waarbij het bij de IFBB en INBA juist weer iets statischer is, en de nadruk vooral ligt op je physique (*dat is hoe ik het zie, maar misschien een beetje kort door de bocht. Voor meer info over de reglementen van elke bond zie: IFBB, WBFF, INBA)

Oefenen, oefenen, oefenen...

Poseren is niet alleen een super leuk onderdeel, maar ook vooral een cru-ci-aal onderdeel van het bodybuilden! Het geeft je zelfvertrouwen en je leert hoe je jouw lichaam het beste kan bewegen. Op de competitie dag geef je doormiddel van jouw poses en attitude on stage een show weg! Again - showing off what you have been working for! 

Gelukkig heb ik een vriendinnetje met competitie ervaring; die mij de basics van het poseren heeft bijgebracht. Overigens, met nog maar 13 weken te gaan – I figured I should take it to the next level. Daarom ben ik vorige week zondag naar een posing camp geweest van Miami Pro (by Esther Blom/Posing Performance), en gister naar de geweldige Shannen Delilah – IFBB/NBBF Figure Kampioen. Dit was zo ON-WIJS motiverend. Shannen is zo statig, elegant en feisty het moment dat ze hakken aan haar voeten heeft…      Toen ik gister, moe maar voldaan, thuiskwam en mijn vriend vroeg ‘hoe het was” – was het enige wat ik kon zeggen… ‘fantastisch. Shannen bewoog als een leeuwin’.  Haha – nou… #nuffsaid toch? 

Nog veel werk aan de winkel, maar we gaan er helemaal voor!

 

Hierbij ook nog even een kleine foto impressie van posing camp, de les van Shannen, en nog wat foto's van Shannen zelf to give you an idea! 😊

Miami Pro Posing Camp

Posing Class by Shannen Delilah

Shannen herself.... (dont mind the fangirling)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.