A Bodybuild Recap!

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 20:44

Zoals sommige van jullie weten heb ik in Januari 2019 de knoop doorgehakt. Dit is wat ik wil doen. Deze uitdaging wil ik aangaan. Ik ging beginnen aan de reis naar mijn eerste bodybuild (bikini klasse) competitie! Toch, wil ik wel mijn kans grijpen om uit te leggen waarom ik hier aan begonnen ben, en neem ik jullie natuurlijk graag mee in mijn progressie tot nu toe! 

Waarom? 

Als er 1 vraag is die ik de afgelopen maanden heb moeten beantwoorden, dan was het wel de vraag "maar... Waarom dan?". En terecht. Waarom zou je je aan voedingsschema's willen houden? Waarom zou je sociale gelegenheden willen opgeven (omdat je bijvoorbeeld moet trainen) ? en Waarom zou je in nothing but a bikini op een podium willen staan, terwijl een jury jouw physique beoordeeld? Bij een competitie prep vraag je zowel fysiek als mentaal veel van jezelf... naar mijn mening meer dan dat je 'normaal' zou doen. Dus waarom? 

Eerst even een snelle journey door mijn jeugd... Ik ben altijd al een enorme 'levensgenieter' geweest. Ik hield (excuseer; hou!) enorm veel van lekker eten, en kon als kind al rustig 4 volle borden spaghetti weg eten ("want het is zo lekker, mama!"). Helaas, had ik als kind nog niet de interesse voor sport - geen fitness, maar ook geen groepssport - en was ik, naar mijn idee, gewoon niet gezegend met athletische genen (lees - ik was degene die altijd als laatste gekozen werd tijdens gym, haha).  Ik zelf heb hier nooit onwijs mee gezeten. Ik hield van dieren, en mijn focus lag voornamelijk bij het zijn van een WNF 'Ranger' en het knuffelen van mijn hondjes. 

Gelukkig, nam mijn moeder mij (met een smoes !) mee naar de huisarts toen ik ongeveer 11/12 jaar was, die mij doorstuurde naar een dietiste, waar ik mijn allereerste voedingsschema ooit kreeg, en moest trainen onder begeleiding van een Personal Trainer. Ik liet dit destijds allemaal maar over mij heenkomen, niet wetende dat dit het begin was voor 2 van mijn GROOTSTE passies nowadays; Gezonde voeding & Fitness! Ik heb hier geleerd om bewust te zijn van voeding, en heb geleerd dat gezond eten onwijs lekker is! Ook zat ik lekkerder in me vel, en werd ik beetje bij beetje minder onzeker over hoe ik eruit zag (want daar ga je je als 12 jarig meisje natuurlijk mee bezig houden...) 

Fast forward naar het laatste jaar van mijn middelbare school, en de jaren tijdens mijn MBO Opleiding, had ik een onwijze passie voor gezondheid, bewegen, en goed eten ontwikkeld. Ook ging ik actief (en dit keer vrijwillig) naar de sportschool. Omdat ik hier zo vaak was, heeft ooit iemand aan mij gevraagd of ik toevallig aan het trainen was voor een competitie. Een Bodybuild competitie???? Wat dacht diegene wel!? Zo breed was ik toch niet??? Belachelijk. (maar de gedachte bleef stiekem wel hangen). Tijdens mijn HBO opleiding stapte ik over naar CrossFit. Dit vond ik fantastisch! Rennen, Springen, Liften, Handstands, Touw klimmen... dingen die ik tijdens mijn 'kinder jaren' nooit durfde te doen! Ik heb zelfs mijn Crossfit Level 1 certificaat gehaald - dit was het. Dit zou ik voor altijd kunnen doen.

Mijn interesse in fitness/bodybuilden begon pas weer toen ik part-time (naast mijn Bachelor scriptie) begon met werken bij David Lloyd Leisure in Amsterdam.  Gedurende die tijd, was ook een van mijn beste vriendinnen (instagram: johannaxandre) bezig met haar eerste competitie prep! Zij heeft uiteindelijk meegedaan aan 2 competities (tot nu toe), en ik was 2 keer van de partij - in het publiek, met een onwijze brok in mijn keel - wat JEZUS wat was dit gaaf. Bikinis, hakken, glitters, glam, spray tan, en mensen die kei- en keihard hadden gewerkt voor hun stage shape. Kippenvel. Zelfs nu ik eraan terug denk. Dit MOEST ik doen. Deze uitdaging MOEST ik aangaan ! 

En dat brengt mij waar ik nu ben...  Op het moment ben ik al 7 maanden bezig met mijn 'prep', (volg ik een voedingsschema op basis van calorieen en macros; koolydraten, eiwitten, vetten) en train ik 5/6 dagen in de week - sinds een aantal maanden onder begeleiding van Richard Bell (check: https://www.bell-coaching.com/ ) 

Ik ben begonnen met progressie fotos toen ik bij Bellcoaching begon. De eerste foto (links) zal dus ergens eind April 2019 genomen zijn en de laatste foto (rechts) begin Juli 2019. Ik vind het ZO onwijs gaaf om te zien wat je met je lichaam kan doen als je consequent bent, geduld hebt, en vertrouwen hebt in het proces. Met nog maar 4 maanden te gaan naar mijn competitie - leek dit mij het ideale moment om in een blog bij te houden wat er nog meer met mij gebeurd - zowel fysiek - als mentaal !!! 

Overigens, wil ik wel benadrukken dat ik deze reis niet ben gestart omdat ik vroeger een beetje 'fluff' was,  mijzelf te zwaar vond of ontevreden met mijzelf was. Ik ben in alle fotos even blij met mijzelf, en ik heb mij in alle fotos even 'lekker in mijn vel' gevoeld. Om heel eerlijk te zijn, kijk ik ook weer uit naar de tijden dat ik lekker HelloFresh kan bestellen, of recepten uit kan proberen, zonder na te hoeven denken aan hoeveel calorieen ik binnen krijg (niet ZO strak in ieder geval). Maar voor nu, is dit het doel. Ik ga veel van mijn lichaam vragen de komende maanden, maar met een super tof team, en onder SUPER begeleiding (hierover later meer). 

 

Bedankt voor het lezen! 

 

Liefs, 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.